Rasulullah

Assalamualaikum guys, readers, sahabat sahabat sekalian..
Kaifa halukum??
Ana alhamdulillah.
Well, lepasan SPM 2016>> salah sorang nya ialah Afiqah Binti Zamri.
Mereputz, membukitkan dosa-dosa ku yang sememangnya dah banyak..
Tadi piqa tolong mak piqa buat kuih makmur.
Apa tu kuih makmur..
Nanti tengok story ig piqa insya-Allah ada gambar kuih makmur..
Bukan sekarang sebab kuih tu tengah panas, karang rosak rapuh sume kang..

So, apa yang piqa nak kupaskan tentang Rasulullah PBUY??
Well, harini sape dah selawat ke atas baginda??
Angkat tangan!!!!!!!!!!

Apalah piqa ni, tanya benda ni lak..Camne kitorang nak ngaku, karang orang kata riak karang..

Well, piqa bukan tanya saja saje..
Eleh tak yah nak malu sebab tak semua manusia sentiasa ingat.
Well piqa pon tak ingat.
So, piqa just cakap je..
Berbanggalah anda sebab anda ingat dan telah berselawat ke atas baginda harini.
Dahlah pada penghulu hari segala hari.
So, berbanggalah anda sebab pahala anda Allah dah lipat kali gandakan pada hari ni..
Tapikan, kita manusia mana boleh expect esok kita ingat lagi ke nak selawat ke atas baginda..
Entah-entah tak..
So, kat sini piqa nak kata kat sini, janganlah kita je yang nak berselawat ke atas baginda..
Mohlah kita ajak reramai..
Kalau boleh kuatkan sikit selawat kita..
Mana tau time kita tengah selawat ada orang dengar dia pon terikut..
Tak ke orang kata tu pahala berantai walaupun sekejap.

Eleh, kau nak kuatkan selawat tu pulak pahal!!!!!!!Sajelah tu nak menunjuk-nunjuk.Kau ingat kau alim sangat ke nak camtu woihhhh...

Masya Allah still ada ke manusia sebegini???
Tak pe, korang tak perlu takut sebab Allah tau niat anda..
Orang sekeliling ni kita tak leh nak tutup mulut diorang mintak diorang stop..
Yang boleh ialah kita doakan moga  diorang terbuka hati nak berubah, tak gitu??
Tak pon biarkan je, nanti dah penat diorang stoplah, tapi kalau tak tahan jugak..

Wushh minah oiii, mulut tu kalau aku kasi tutup guna cili ni nak??

Usahlah anda sembur diorang camtu..
Kalau nak jugak tegur secara berhikmah..

Ok, got it..
Ceh, piqa ni first time berfalsafah kat blog ni..
So, sorry lah kalau tersilap tutur bicara..
Nantikan piqa punya falsafah nanti...
Tak delah..
So, assalamualaikum and moga kita berselawat sentiasa..

Bukannya tunggu maulidur Rasul baru nak selawat yeeeeeee^^

Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Part 1

Rezeki < 3